Топ дестинации за екскурзии през Ноември

Ноември не е от традиционните месеци за отпуск, но за всички които имат тази възможност – Представяме ви топ дестинации за този период:

Чарлстън, Южна Каролина

YouTube

Не е чудно, че този очарователен южен град става все по-популярна дестинация през последните няколко години сред местните и международни пътници. Тук ще намерите богата история, вкусна храна, архитектура, която заслужава да бъде заснета и, разбира се, може би най-важното – несравнимо южно гостоприемство.

Приятните температури (15-20 градуса) през ноември го правят идеално време за посещение. Докато сте в града, не забравяйте да посетите новия исторически музей, който се открива през септември. Сградата е национална историческа забележителност и обещава да бъде привлекателен център за любителите на историята.

Мелбърн, Австралия

Столицата на Австралия е определена за най-завладяващия град в света – в продължение на седем години поред. И ако това не е достатъчна причина, ето още: космополитният град обещава приятни температури – около 15 градуса през ноември и много забележителности.

Бахамите

Обикновено това място е пълно със семейства по време на празниците през декември, затова отидете един месец по-рано и ще се радвате на слънчеви дни, без викащи наоколо деца, както и по-евтини билети. Това е идеалният начин да се отпуснете и да се заредите преди началото на трескавия сезон.

Тези места ще бъдат много популярни в следващите 10 г.
Подценявани дестинации, които трябва да посетите.

Палм Спрингс, Калифорния

Ноември в пустинята предизвиква подобни чувства в сърцата ни, както пролетта на повечето места по света. Докато у нас вадят зимните пуловери, там се радват на слънчево време, туристи, колоездене, пикник в парка. Какво по-хубаво може да ви се случи през ноември?

Буенос Айрес, Аржентина

Разхождайки се по улиците, ще забележите, че пролетта е в разцвета си. Навсякъде има цветя, цените на хотелите са по-ниски. Купете билети за футболен мач, разгледайте една от най-красивите книжарници в света (El Ateneo Grand Splendid) и гледайте танго шоу в местния театър.

Хонконг

Заради субтропичния климат на Хонконг, лятото тук е особено горещо, а пролетта е топла и влажна. Ноември е идеалното време – с ясни, слънчеви дни и приятни температури.

По време на вашето пътуване можете да направите разходка с лодка и да се насладите на изумителните гледки към града от връх Виктория, до който можете да стигнете с помощта на най-стръмната въжена линия в света.

Полуостров Папагайо, Коста Рика

Намиращ се на северното тихоокеанско крайбрежие на Коста Рика, полуостровът е дом на буйни джунгли, перфектни плажове и петзвездни хотели. Най-близкият „град“ е на 45 минути път с кола, но понякога отдалечеността е точно това, което зимното бягство изисква.

Сейшелските острови

Разположен край бреговете на Източна Африка, Сейшелските острови – архипелаг, състоящ се от 115 острова – е толкова близо до рая. Кристално чиста вода, буйни джунгли и пясък с фин прах го правят най-доброто зимно бягство.

Лисабон, Португалия

Това е една от най-приятните дестинации за европейска ваканция през ноември. Докато в градове, като Лондон, Париж и Берлин, се чувства зимата, заради климата си Лисабон е чудесен, а температурите са около 20 градуса. Насладете се на архитектурата и красотата на града без угризения.

Сейнт Барт

Островът прави своето голямо завръщане след урагана Ирма, а през ноември почти всички ресторанти, вили и хотели ще бъдат отворени. Планирайте пътуване преди хаоса през декември и се насладете на плажа и спокойствието.

Източник: Profit.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе