Масов бой след победата на Хабиб Нурмагомедов

Шампионът в лека категория на UFC от Дагестан Хабиб Нурмагомедов спечели със събмишън в четвъртия рунд и защити пояса си срещу суперзвездата на ММА Конър Макгрегър (вече 21-4). Победата на руснака бе безапелационна, но той сам я почерни с действията си след края на спектакъла, след като прескочи оградата на октагона, за да търси физическа саморазправа с хора от антуража на Макгрегър (най-вече Дилън Данис, който го провокира с викове, обиждайки го). На ринга пък хора от екипа на Хабиб атакуваха съвземащия се ирландец и допълнително нажежиха обстановката.

YouTube

Khabib vs McGregor Finish

WOOOOW! Khabib vs McGregor finish and scuffle!!#UFC229

Публикувахте от Fights and Stuff в Събота, 6 октомври 2018 г.

Така вместо да празнува впечатляващата си победа, Хабиб трябваше да слуша как президентът на UFC Дейна Уайт му се кара и го извежда извън октагона, и то без да му даде шампионския колан. „Ако сложа пояса на кръста ти, хората ще почнат да хвърлят предмети по октагона“, каза Уайт, след което Нурмагомедов бе изведен от охраната и наистина бе замерян от ирландски фенове по пътя си към тунела. Така Хабиб не се наслади на интервю на октагона с пояса в ръце, а конференсието обяви сам 27-ата поредна победа на боеца от Дагестан и потвърди четвъртото поражение в кариерата на Макгрегър.

Самият мегадуел се разви както очакваха фенове и специалисти – Хабиб доминираше на земя и по-голямата част от времетраенето на двубоя се проведе именно така, но руснакът впечатли и с боксовите си умения, като особено в началото на втория рунд блесна с дясно кроше, а и след това не се притесняваше да разменя дори удари с лява ръка, нищо че срещу него беше най-известният нокаутьор. В крайна сметка майсторството в тейкдауните на Хабиб наклони везните в негова полза и той бе безапелационен в победата си, като заклещи между ръцете си гърлото на Макгрегър от гръб, принуждавайки ирландеца да се предаде за четвърти път в кариерата си.

Източник: Sportal.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе