Гърците забраниха на дебелите туристи да се качват на магарета

Гърция забрани на затлъстели туристи да яздят магарета, след като защитници на правата на животните съобщиха, че това им причинява гръбначни наранявания и открити рани.

След като снимки на магарета, изкачващи се по тесните стъпала на гръцкия остров Санторини, натоварени с дебели туристи, се появиха по цял свят, законодателите в страната обещаха да положат повече усилия, за да помогнат на животните.

Гръцкото министерство на храните и развитието на селските райони публикува нов набор от разпоредби относно благосъстоянието на магаретата, след като получи множество жалби след медиен шум през юли.

В документите е записано, че магаретата, които привозват туристи в Санторини, не трябва да носят товари, по-тежки от 100 кг, или една пета от теглото им, съобщава Daily Mail.

Този ход идва, след като активисти от острова твърдят, че затлъстяването е във възход, а магаретата са принудени да носят все по-тежки товари дълги часове, седем дни в седмицата без подслон, почивка и вода – това им причинява гръбначни травми и отворени рани от неподходящи седла.

Санторини е популярен със своите хълмисти терени и магарета, които традиционно се използват за транспортиране на хора по известните стъпаловидни зони, до които превозните средства нямат достъп, като например в столицата Фира.

8 тайни на Санторини, които със сигурност не знаете
Подобно на множество други дестинации по целия свят, Санторини е доста повече от просто едно красиво място

През юни благотворителни организации съобщиха, че бумът на дебели туристи означава, че местните жители, които искат да извлекат максимално от своите животни, са принудени да създават кръстоски, чрез които се раждат по-големи и по-високи мулета, способни да носят по-тежки товари и с повече издържливост.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе