Заместник областният управител посети международния турнир по борба „Лютви Ахмедов”

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на официалното откриване на 21-вото издание на международния турнир по борба за момчета „Лютви Ахмедов”.

Състезанието се организира от Спортен клуб по борба „Лютви Ахмедов”-Разград. Над 100 млади състезатели мерят сили в спортна зала „Лудогорец”, те са представители на клубове от цяла България, както и от съседна Турция – участват борци от Истанбул и Одрин.

YouTube

Турнирът бе открит с приветствие от заместник-кмета на община Разград Ердинч Хасанов. Сред официалните лица бяха и представители на семейството на световния и европейски шампион по борба: неговият син Шюкри Лютви, внукът и две правнучки, както и уважавани състезатели от близкото минало на лудогорската борба.

По време на откриването на турнира плакети от Българската федерация по борба и от Спортен клуб по борба „Лютви Ахмедов заради юбилеи и за заслуги към българската борба получиха: Ремзи Осман за 50-годишнината му; Рамадан Ахмедов по случай 70-годишнината му и Юмер Фикриев – за 85-годишнината му.

За призьорите в различните категории са предвидени медали, а най-добрият борец ще се окичи със Златния пояс на Лютви Ахмедов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе