Зодиите и комплиментите

Ето как реагират различните знаци в зодиака при похвали и комплименти:

Овен

YouTube

Овните обожават добрите комплименти, особено ако са отправени по повод нещо, което те самите вече знаят за себе си, например колко са спонтанни, силни, забавни, интелигентни, смели. Ще ги спечелите, ако ги похвалите за реални техни постижения и качества. Овните веднага забелязват фалшивите похвали, защото много добре знаят силните си страни. Не обичат лицемерието.

Телец

Телците предпочитат да се похвалят сами, вместо да получават хвалби от някой друг. Не че не вярват в комплиментите, просто понякога не знаят как да реагират. Ако се съгласят с комплимента се чувстват като празни самохвалковци с вирнат нос. Ако пък омаловажат комплимента се чувстват нелепо, защото все пак дълбоко в себе си са съгласни и им е приятно.

Близнаци

Всичко зависи от настроението на Близнаците. Като двойствени личности те приемат комплиментите по различен начин всеки път. Човек никога не знае как да реагира с тях. Ако се чувстват добре може да полетят в облаците, когато чуят хвалба по свой адрес. Ако пък не или пък получават комплимент от човек, когото не харесват, могат да реагират наистина остро и неочаквано. Често не вярват, че комплиментът е искрен.

Рак

Един комплимент може да докара Рака до сълзи. Те са много чувствителни и се разнежват много. Радват се искрено, когато някой забележи качествата, усилията им. Взимат всичко присърце и в много случаи страдат, ако усилията им останат незабелязани и неоценени. Раците винаги се притесняват дали са достатъчно добри в работата си, дали са добри родители, дали близките, приятелите и колегите им се чувстват добре. Все пак внимавайте, Раци, защото сълзите понякога могат да предизвикат неловки ситуации, например на работа.

Лъв

Лъвовете откликват великолепно на комплиментите. Те ги обожават. Лъвът живее, за да е в центъра на Вселената, на вниманието. Те разцъфват физически и емоционално, когато чуят комплимент по свой адрес. Усмихват се, започват да се смеят, на висок глас обясняват причините за своите успехи или обаяние (в зависимост от това какъв комплимент са получили), прегръщат, целуват човека, който ги е похвалил. Лъвът цени суперлативите по свой адрес и започва да гледа с още по-добро око на онзи, от когото е получил комплимент.

Дева

Девите имат добро мнение за самите себе си. Рядко се изненадват, ако някой им направи комплимент, защото много добре знаят силните си страни и не пропускат момент, в който да ги изтъкнат. Мнителни са и невинаги приемат комплиментите като истина.

От друга страна като перфекционисти, Девите не могат да приемат комплимент просто така. Те веднага започват да обясняват какво още имат да усъвършенстват, в какво не са се доразвили, кое всъщност не им се е получило добре. Ако ги похвалите за ястието, което са приготвили например, те няма да се посвенят да подчертаят колко сгрешени елементи в изпълнението на рецептата от тяхна страна има всъщност. Трудно ще ги убедите в противното, дори наистина да харесвате гозбата.

Везни

Везните обичат комплиментите, особено от хора, които никога не правят такива. Те са щедри и в раздаването на комплименти. Склонни са винаги да върнат жеста. Знаят как да извадят най-доброто от събеседника си, от когото са получили похвала.

Скорпион

Когато става дума за комплименти, Скорпионите запазват преценката за себе си. Ако усетят, че комплиментът ви е фалшив или е подаден с някаква користна цел, те веднага ще се затворят в себе си и няма да откликнат. Ако се опитвате да ги манипулирате, подходът ви с похвали и ласкателства няма да проработи. Скорпионът винаги успява да регистрира фалшивите комплименти.

Но ако сте искрени, ще докоснете дълбоко сърцето на Скорпиона. Истинските похвали карат Скорпионите да се чувстват наистина добре.

Стрелец

Стрелците обичат да получават комплименти. Способни са да преминат всякакви граници, за да ви се отблагодарят. Обичат да слушат хубави неща по свой адрес, още повече ако са истински и реално оценени. Стрелецът обича човекът, от когото е получил комплимент, да се почувства добре, затова обезателно връща жеста подобаващо.

Козирог

Една от най-отличителните личностни черти на Козирога е способността им да правят комплимент, когато наистина си заслужава. Те могат да признаят качествата на някого, без да се притесняват от това. Очакват същото и от другите – да ги оценяват реално, искрено и без задни мисли. Усетят ли обратното, не мислете, че комплиментът ви ще проработи или ще ги трогне. Козирозите обичат да бъдат оценявани. Когато полагат усилия за нещо, най-пагубно се чувстват, ако никой не ги похвали, ако никой не отбележи техните усилия.

Водолей

Водолеят обожава комплиментите, но често се изчервява, когато ги получи. Никога няма да отхвърли или опровергае комплимент, но определено ще се почувства неудобно. Тайничко изпитват наслада. Те много добре знаят, че са добри в това, което правят, че са креативни и се справят добре с почти всичко, което подхванат. Често обичат и сами да изтъкват способностите и успехите си.

Риби

Рибите обичат да получават комплименти, особено за добрата им работа, но невинаги разбират кога биват похвалени. Рибите често потъват във фантазиите и измислените си реалности, заради което могат и да пропуснат комплимента. Ще познаете, ако не получите реакция от Рибите, защото ако чуят и приемат комплимента ви, определено ще изразят признателността си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе