Кметът връчи плакети на гросмайстор Ивайло Енчев и треньора му

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и Галин Парашкевов – председател на ПК по младежта и спорта към ОбС – Разград се срещнаха днес /16 октомври/ с гросмайстор Ивайло Енчев и неговия треньор мс Росен Русев.

В началото на миналата седмица от Международната шахматна федерация обявиха, че в Грузия по време на конгрес на Федерацията Ивайло Енчев е получил официално най-висшето шахматно звание – гросмайстор. Това бе повод ръководството на Община Разград да изкажат своите поздравления и благодарности и да връчат на двамата почетни плакети на Общината. Освен това те получиха и финансов стимул. Кметът им пожела бъдещи успехи. Иво Владимиров, който е ментор на гросмайстора от Разград благодари на Община Разград за подкрепата.

YouTube

Ивайло Енчев е на 29 години и е сред най-младите гросмайстори в България. Първоначално го обучава баща му, а след това с него се занимава и мс Росен Русев. Участва в престижни турнири в страната и чужбина. Мс Росен Русев е с много голям дял за огромните успехи на гросмайстор Ивайло Енчев, който възроди славата на българския шахмат от седем години насам. Постижението на Ивайло Енчев е голямо не само за Разград, а и за страната. Последният български шахматист, утвърден за гросмайстор, е в далечната 2011 година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе