Прокуратурата с още детайли за жестокото убийство в Русе

Разследващите убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе работят основно по версията за спонтанно нападение.Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред NOVA.
„Нито аз, нито колегите ми, които работят пряко по разследването на престъплението, сме изключили пряко някоя от версиите. В началото версиите бяха три – и спонтанно нападение, и поръчано, както и за нападение, което е пряк резултат от журналистическа дейност. Тази последна хипотеза досега не намира опора в доказателствата. Нито втората. Работи се основно по версията за спонтанно нападение, извършено от Северин“, обясни Цацаров.
При разпита Северин не отрича извършеното убийство, а по-скоро го описва фрагментарно и отказва да признае насилие, отрича каквото и да е посегателство на половата неприкосновеност, обясни главният прокурор. Не бих казал, че обясненията му кореспондират със събраните до момента доказателства, но разпитите ще продължат в Русе. Доказателствата за нас за момента са повече от безспорни, каза Цацаров и обясни, че са иззети дрехи, по които има не просто кървави следи, но и ДНК, които съвпадат с тялото на жертвата. А по тялото на жертвата има биологични следи, които съвпадат с тези на Северин.

Няма доказателства за предизвикване. Грубо и брутално нападение под влияние на алкохол с цел сексуално посегателство, описа го Цацаров.

Примитивно съзнание, примитивен нагон, изключителна бруталност. Жестокост, на моменти необяснима и перверзия, която личи и върху насилието, и върху сексуалното посегателство върху жертвата, описа Цацаров. И да е имало преди това визуален контакт между двамата, той е бил случаен и в деня на нападението.

YouTube

Преднамерен или непреднамерен сценарий, че в България се убиват журналисти, но сценарият не издържа. Но той ще се повтаря отново и отново, той има своите политически измерения. Наслушахме се на всякакви инсинуации, но политически рейтинг така не се прави, коментира още главният прокурор.

Хората имат своите основания за притеснения, но поне в този случай колегите ми си свършиха бързо работата. Бързото разкриване е резултат не на натиск, а на професионална работа и добро стечение на обстоятелствата, обясни още Цацаров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе