Телевизия АЛФА спря

СЕМ не знае защо е спряна ТВ “Алфа”.

СЕМ ще търси с писмо информация от телевизия “Алфа” за спирането й. Решението за това взеха днес членовете на регулатора на заседанието си.

“Нямаме обяснения за случващото се с телевизия “Алфа”. Нищо не е постъпило към нас като оплакване или като дискомфорт”, обяснява  Розита Еленова, която е член на регулатора.

“По линия на СЕМ нямат никакви санкции освен жалбите от граждани, но това не е изключение”, допълни нейната колежка Бетина Жотева.

“На предното заседание аз гласувах против телевизията, която се ангажира с друга политическа партия. Смятам, че ще имаме проблемно съдържание. Както регистрирахме телевизията, тя е обществена. Така и навремето, през 2011 г., “Алфа” също е регистрирана като обществена телевизия. Посланието от екрана е политическо, по някакъв начин ангажира зрителя с политическа кауза, което не е редно и е нарушение на чл. 5 и чл. 6 от Закона за радио и телевизията. Намирам обвързаност с гласуването ми против на предното заседание, че медия, доставчик, който е ангажиран с политическа партия, винаги ще създаде някакъв вид проблемно съдържание”, каза Розита Еленова.

“Алфа” спря излъчване на програмата си в понеделник вечерта. Оттогава единственото, което върви в ефира й, е черен екран с надпис: “Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо”.

“Какъвто и да е проблемът, би било редно в коректни отношения между регулатор и доставчик СЕМ да бъде информиран. Аз виждам изключително проблемно съдържание с това, че има политическа заигравка”, каза още Розита Еленова.

Волен Сидеров и депутатите му продължават да не вдигат телефоните си, за да обяснят странното спиране на телевизията. На телефоните на “Алфа” не отговаря никой.

Върни се горе