Телевизия АЛФА спря

СЕМ не знае защо е спряна ТВ „Алфа“.

СЕМ ще търси с писмо информация от телевизия „Алфа“ за спирането й. Решението за това взеха днес членовете на регулатора на заседанието си.

YouTube

„Нямаме обяснения за случващото се с телевизия „Алфа“. Нищо не е постъпило към нас като оплакване или като дискомфорт“, обяснява  Розита Еленова, която е член на регулатора.

„По линия на СЕМ нямат никакви санкции освен жалбите от граждани, но това не е изключение“, допълни нейната колежка Бетина Жотева.

„На предното заседание аз гласувах против телевизията, която се ангажира с друга политическа партия. Смятам, че ще имаме проблемно съдържание. Както регистрирахме телевизията, тя е обществена. Така и навремето, през 2011 г., „Алфа“ също е регистрирана като обществена телевизия. Посланието от екрана е политическо, по някакъв начин ангажира зрителя с политическа кауза, което не е редно и е нарушение на чл. 5 и чл. 6 от Закона за радио и телевизията. Намирам обвързаност с гласуването ми против на предното заседание, че медия, доставчик, който е ангажиран с политическа партия, винаги ще създаде някакъв вид проблемно съдържание“, каза Розита Еленова.

„Алфа“ спря излъчване на програмата си в понеделник вечерта. Оттогава единственото, което върви в ефира й, е черен екран с надпис: „Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо“.

„Какъвто и да е проблемът, би било редно в коректни отношения между регулатор и доставчик СЕМ да бъде информиран. Аз виждам изключително проблемно съдържание с това, че има политическа заигравка“, каза още Розита Еленова.

Волен Сидеров и депутатите му продължават да не вдигат телефоните си, за да обяснят странното спиране на телевизията. На телефоните на „Алфа“ не отговаря никой.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе