И пенсионерите отново на протест

Пенсионерските организации излизат днес от 11 ч. на протест пред Министерски съвет. Те настояват да има преизчисляване на всички пенсии от 1 юли 2019 г.

„Предлагаме да се преизчислят пенсиите спрямо средния осигурителен доход за предходната година, с отчитане на инфлацията и минималната работна заплата – това е около 308 лв. Искаме още увеличение на инвалидните пенсии, отмяна на параграф 6 от Кодекса за социално осигуряване, който е дискриминационен и разделя хората на групи и приемане на Закон за възрастните хора”, заяви пред камерата на БТВ ген. Васил Върбанов от инициативния комитет.

YouTube

Пенсионерите заявиха, че не е достатъчно увеличаването на тавана на 1200 лв., защото отново има ощетени хора. „Това е поредният митинг, в който ние ще участваме, след като не чуват нашите искания, на нашите бащи, които са построили България. Следователно ние решихме да се обединим с военните и всички пенсионерски структури в страната, за да можем да постигнем резултати. Не може един пенсионер да живее с 200 лв. пенсия, като дава половината за лекарства”, посочи Валентина Николова, председател на съюза на пенсионерите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе