Изоставен багаж вдигна напрежението в Шумен

Заради изоставен багаж в продължение на 4 часа автогарата в Шумен остана блокирана, а районът около нея беше отцепен от полицията, съобщава БНР.

Пристигналият малко след полунощ екип на Специализирания отряд за борба с тероризма от Варна с помощта на робот извърши контролиран взрив на забравения багаж, в който е имало лични вещи на руски гражданин.

По непотвърдена информация при претърсването в района на автогарата са били открити и лични документи на мъж от руски произход. Органите на МВР са потърсили информация от касиерките дали са издавали билет на руския гражданин.

Малко преди 1:30 часа автогарата в Шумен възобнови своята работа.

Дотогава пътниците, пътуващи от Шумен за София се качваха на автобусите на отдалечено от района на автогарата място.

Сигналът за изоставения багаж в района на автогарата в Шумен е бил подаден около 21 ч. снощи в оперативната дежурна на МВР. Веднага на място са изпратени няколко полицейски екипа и екип на шуменската пожарна.

Касиерките на двете големи автобусни компании бяха помолени от полицията да напуснат незабавно офисите си и беше преустановена продажбата на билети по направленията от Шумен за София и Варна.

От МВР предприеха всички необходими мерки, за да осигурят безопасността на преминаващите граждани и автомобили в района.

Пътниците на едната от фирмите, която има автобус за София в 23 часа и 45 минути бяха отведени от касиерката на отдалечено място от секторите на автогара Шумен, където се качиха на автобуса за София.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе