Проведе се второто културно-информационно събитие, посветено на 75-годишнината от спасяването на българските евреи от Холокоста

При засилен интерес се проведе и второто културно-информационно събитие, посветено на 75-годишнината от спасяването на българските евреи от Холокоста.

Пред пълна зала на киносалона на НЧ“Саморазвитие-1902“-Завет инициативата представи главният експерт в Областна администрация-Разград Светлин Симеонов.

YouTube

Прожекцията се организира от НЧ“Саморазвитие-1902“-Завет, и Областна администрация-Разград със съдействието на средните училища в Завет. Събитието се провежда в рамките на Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Интерес към прожекцията проявиха както възпитаници на ПГЗ”Кл. Тимирязев” и СУ”Св.св. Кирил и Методий”, така и възрастни хора от пенсионерския клуб в града. В публиката бе и Самет Хасан – главен експерт „Бюджет, финанси и управление на собствеността” в община Завет.

Пред тях бе прожектиран филмът „Българска рапсодия“, който пресъздава факти за депортирането на евреите от България чрез любовна история между тийнейджъри. Режисьор на копродукцията на България и Израел, която през 2014 г. бе българското предложение за наградите „Оскар“ в раздел „Най-добър чуждестранен филм“, е Иван Ничев.

Предстоят още три безплатни прожекции на филма: на 18 октомври – в НЧ“Съзнай себе си-1895“-Цар Калоян, на 22 октомври – в НЧ“Св.св. Кирил и Методий-1891“-Кубрат, а на 23 октомври – в НЧ“Пробуда-1912“-Лозница.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе