Спор в Общината относно таксите на басейна в ОУ”Ив.С.Тургенев”

Ползването на открития, преди малко повече от месец, басейн в ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград остава под въпрос.

След издаването на разрешителни от различни институции, той вече е в експлоатация, но ползването му от външни за училището лица, засега остава под въпрос. Това е така, понеже е нужно Общинския съвет да утвърди такси за използването му, но именно тези такси предизвикаха доста спорове.

YouTube

Предложението за таксите бе внесено от независимия общински съветник и директор на ОУ”Ив.С.Тургенев”  Милена Орешкова. Според него таксата за посещение на ученици от други училища независимо от продължителността е 2,00 лв., а за възрастни – 5,00 лв.  Предвижда се и месечна такса – 40 лв. за деца и 100 лева за възрастни.

Първите обструкции по предложението на Орешкова дойдоха от Общинска администрация, откъдето заявиха, че то е незаконно, тъй като няма финансова обосновка. Тя трябвало също както проектодокладната да бъде публикувана в продължение на един месец на сайта на община Разград, за да се запознаят гражданите с нея.

След гласуване, се оказа, че мнозинството е съгласно басейна да се ползва. 7 човека от комисията по собственост гласуваха „За“, двама се въздържаха, а от комисията по законност се въздържаха също двама члена и 6 подкрепиха идеята, като гласуваха „За“.

Предстои тепърва да бъде взето окончателно решение от Общинския съвет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе