В Канада се редят на дълги опашки за марихуана

Търсенето на марихуана значително превиши предлагането през първия ден от легализацията на наркотика в Канада, съобщава телевизия CTV, цитирана от БГНЕС.

Огромни опашки се извиха пред пунктовете за продажба на индийски коноп още преди тяхното отваряне, което беше предвидено за 9:00 или 10:00 часа местно време в сряда. На мнозина се наложи да чакат по половин ден, преди да се сдобият със заветното количество дрога. Своеобразен рекорд постави жител на Монреал, провинция Квебек, който се появи пред един от четирите магазина за канабис в града още в 03:45 часа сутринта.

YouTube

От сряда, 17 октомври, канадците имат право отглеждат, притежават и консумират канабис за развлекателни цели. Производните на канабиса, като храни, козметика или електронни цигари с марихуана, ще бъдат разрешени от 2019 година. Канадските производители на канабис вече печелят милиарди.

Трите най-големи компании, регистрирани на фондовата борса в Торонто, вече са натрупали повече от 30 милиарда канадски долара (19,9 милиарда евро). Легализирането би трябвало да стимулира канадската икономика и да генерира между 816 млн. и 1,1 млрд. долара допълнителни приходи през четвъртото тримесечие на текущата година.

Националната статистическа служба изчислява, че до края на 2018 г. в лицензираните магазини ще купуват канабис 5,4 милиона канадци или 15% от населението.

Канабисът обаче няма да може да се използва навсякъде. В някои градове, като Монреал, за употребата на канабис ще се прилагат същите правила като при цигарите. В други градове пушенето на „джойнт“ ще бъде разрешено само у дома.

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе