Бойко Борисов: Земетресения и цунамита карат хората да бягат от родните си места

Премиерът Бойко Борисов посочи климатичните промени като една от основните причини за миграционната вълна от последните години.

Според него „наводнения, суши, земетресения и цунамита“ карат хората да бягат от родните си места.

YouTube

Изказването му дойде при откриването на Четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата „16+1“, която се провежда в НДК, съобщава „Фокус„.

Според него излизането на САЩ от споразумението за климатичните промени не е еднозначен акт, а природата всеки ден ни напомняла, че промените в климата са факт.

Така че светът като цяло трябва да положи огромни усилия по темата, каза още той.

Борисов допълни, че санкциите от САЩ към Китай и Русия, както и тези от ЕС към Русия пречат на конкурентоспособността и бизнеса.

„Ако приемем, че свободният пазар, конкурентоспособността са движещите сили за един успешен бизнес и сътрудничество, санкциите са точно пръта в колелата, който спира и променя конкурентоспособността на бизнеса и страните където има такива“, каза Борисов.

Преди началото на събитието премиерът се срещна със заместник-председателя на Постоянния комитет на общокитайското събрание на народните представители Цао Дзиенмин. Борисов изрази надежда за задълбочаване на двустранните отношения между България и Китай.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе