Какво говори за личността ни храненето с ръце?

Снимка: pixabay.com

В съвременната култура е прието да се храним с прибори.

Въпреки това има някои храни, като пица, пържени картофки, които е някак по-удобно да поднасяме към устата си с ръце.

YouTube

Някои хора предпочитат да се хранят предимно с пръсти и то не само вкъщи. Те не се притесняват да го правят, дори когато се отнася до храни, които традиционно се консумират с помощта на прибори.

Да оближеш пръстите си пред другите хора на масата е скандално за някои, но онези, които не се срамуват да го правят, носят особена индивидуалност.

Преди да ги посочите с пръст като простаци, вижте какво говорят тези навици за тяхната личност.

Ако и вие сте сред любителите на яденето с ръце, ето какви сте в душата си:

Вие сте приключенски настроени

Ако сте отгледани в култура, която налага ползването на вилица и нож по време на хранене, но винаги, когато е възможно избягвате да ги ползвате, вие определено носите приключенски дух. Вие сте открит човек, който не се срамува от същността си, искрен е и не се интересува от хорското мнение. Авантюрист сте по природа, което ви помага да се впускате в приключения без да му мислите много.

Обичате да се наслаждавате на живота

Ако не бързате да посягате към вилицата и ножа, а предпочитате да докоснете храната с пръсти, да се насладите на аромата ѝ преди да я поднесете към устата си, много вероятно е вие да сте личност, която обича да се наслаждава на живота.

Храненето е сензорно действие. Вие използвате всичките си сетива, за да се насладите на хубавата храна и това ви доставя удоволствие. Уханието, текстурата ѝ, всичко това ви прави щастливи.

Този ваш навик подсказва още, че този стремеж към наслада, удоволствие от живота важи не само за храненето, но и за всичко, което правите.

Вие сте по-креативна личност

Хората, които излизат от рамката, които се различават от тълпата обикновено са особняци, носещи отличаващи се от нормата личностни характеристики. Техните жестове, реакции, размисли и поведение не се вписват в модела. Често могат да предизвикат и неодобрение от останалите.

Храненето с ръце може да се окаже проблем с хората около вас, колеги, познати, приятели, но като нарушител на правила вие по-скоро сте човек на креативността, който не се страхува да заяви индивидуалността си, отколкото кротко спазващ общоприетите норми и сляпо следващ модели на подражание.

Именно такива хора се оказват пионери в своите области, създатели, разработчици, иноватори, успешни личности.

Невинаги поставяте себе си на първо място

Понякога яденето с пръсти не е съзнателен избор, а необходимост. Ако сте много натоварени и винаги поставяте другите пред себе си, гледате да угодите, пренебрегвайки личните си желания, може да имате нужда да се храните по този начин.

Обичате да изразявате мнението си без притеснения

Храненето с ръце означава, че сте личност, която не се интересува от мнението на другите. Взимате решенията сами. Не се притеснявате дали някой ви харесва или не. Не се страхувате да изкажете мнение, дори на околните да не им допада. Не страдате от комплекс, свързан със стремеж да получавате одобрение от всички.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе