Лудогорец взе дербито с Левски

Лудогорец излезе на първо място в класирането в Първа лига, след като победи в най-зрелищния и качествен мач от началото на сезона досегашния лидер Левски.

Още в четвъртата минута бе първият точен удар. Отправи го Натанаел, а Полачек едва отрази коварната топка и я изби в корнер. Малко по-късно вратарят сбърка и не можа да изчисти, Тиам загуби, за да могат Кешерю и Марселиньо да разиграят, но ударът на румънеца мина над вратата. Натискът на домакините обаче продължи, а дълбоката преса на „сините“ не сработваше. В 15-ата минута Левски стигна до първата си ситуация. След перфектно центриране на Цветкович топката стигна до непокрития Костов, но с глава нападателят не можа да насочи точно топката. Преди това сръбският бек можеше да види и директен червен картон за груб фаул срещу Натанаел.

YouTube

В 25-ата минута след центриране от корнер няколко футболисти се разминаха, но Костов не можа да засече във вратата на Ренан. След изстрел на Марселиньо Полачек отрази, а Лукоки, който бе в засада опита да играе с него и даде основания на съдиите на отменят попадение, което Кампаняро впоследствие отбеляза. В 34-ата минута обаче нищо не спаси колебливия Полачек. Той за пореден път не можа да улови слаб удар по земя на Натанаел. Топката отиде в краката на Лукоки и той я прати във вратата. В 41-ата минута левият бек на „орлите“ коригира мерника си и прати топката със свиреп шут към горния ляв ъгъл на Полачек, но гредата помогна на „синия“ страж. Левски можеше да изравни в 44-ата минута, но Ренан се разтегна добре, за да отрази удар на Мариани след подаване на Цветкович.

„Орлите“ обаче взеха още по-голям аванс в добавеното време на първата част. Тиам сбърка в центъра на терена, последва пас на Кешерю към Вандерсон и бразилецът с прецизен удар в далечния ъгъл вкара осмия си гол във вратата на „сините“, откакто пристигна в България.

Още в първите секунди на втората част Лудогорец можеше да стигне до нов гол, но след добра атака Кешерю стреля над вратата. Домакините продължиха да атакуват и да притискат своя съперник, а Натанаел буквално бе неудържим. Левски обаче намали от нищото. Горанов подаде към Мариани, който прескочи топката и тя стигна до Обертан. Звездата на Левски я извади на фланга, където изненадващо се включи Хали Тиам. Сенегалецът реваншира за грешката си преди почивката с асистенция към Костов. Още преди това Славиша Стоянович бе решил да пусне Нуно Рейш на мястото на Белмонт, за да стабилизира халфовата си линия и това заедно с попадението даде нови сили на гостите.

Подемът в играта на „сините“ бе очевиден и още до 60-ата минута те създадоха три възможности, от които можеха да изравнят. При една от тях Кабрал пред голлинията опита да играе с пета, но Недялков внимаваше и го блокира. След това Кабрал стреля, но Ренан се справи, а Тиам можеше да бие от отлична позиция, но не уцели избитата топка след отлична атака на Костов.

В 63-ата минута Рейш почна нова атака. Кабрал даде на Обертан, а след свирепия му шут топката се отби от левия стълб, но вместо във вратата мина пред голлинията и излезе в аут. След това Кешерю поиска смяна и на негово място се появи Жоао Пауло. Опасностите пред Ренан обаче не свършиха. Рейш отново подхвана атака, при която Кабрал подаде отдясно. Сисиньо тръгна да чисти и успя да провре топката на връхлитащия зад него Костов. 

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ (СОФИЯ) 2:1

1:0 Джоди Лукоки (35′)
2:0 Вандерсон (45′ +1)
2:1 Станислав Костов (54′)

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Сисиньо, Антон Недялков, Козмин Моци, Натанаел, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро (71 – Яцек Горалски), Вандерсон, Марселиньо, Джоди Лукоки (76 – Лукас Саша), Клаудио Кешерю (66 – Жоао Пауло)

Левски: Мартин Полачек, Иван Горанов, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Милош Цветкович, Давиде Мариани (80 – Луан Виана), Хали Тиам, Антони Белмонт (55 – Нуно Рейш), Жерсон Кабрал (85 – Станислав Иванов), Габриел Обертан, Станислав Костов

Жълти картони: Ренан дос Сантос, Антон Недялков, Козмин Моци, Светослав Дяков, Сисиньо, Димо Бакалов (Лудогорец); Милош Цветкович, Хали Тиам, Антони Белмонт, Филипе Нашименто (Левски). 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе