4000 шведи си слагат чипове

Технологиите продължават да се доближават до човешкото тяло, от мобилните телефони в джобовете ни до смарт часовниците на ръцете.

Сега при някои хора технологиите буквално са и под кожата, пише американското обществено радио NPR в свой репортаж.

YouTube

В Швеция, технологично развита държава в света, хиляди са си поставили микрочипове на ръцете. Чиповете имат за цел да улеснят ежедневието на потребителите и да направят живота по-удобен – по-лесен достъп до дома, до работата и мястото за спорт, тъй като заменят цифров четец с ръката. Микрочиповете също могат да бъдат използвани за съхранение на контакти, лична информация, профили в социални мрежи, електронни билети за събития и билети за железопътния транспорт в Швеция.

Поддръжниците на малките чипове твърдят, че те са безопасни и като цяло са защитени от хакерски атаки.

Чиповете, които са с размер колкото оризово зрънце, обикновено се поставят под кожата на един от палците. Процедурата струва около 180 долара.

Толкова много шведи искат да се сдобият с микрочипа, че основният производител в страната заявява, че не може да смогне на молбите. Повече от 4000 шведи са поискали технологията.

Biohax International доминира на пазара в скандинавската държава. Компанията е създадена преди пет години от Йован Остерлунд, бивш професионалист по поставяне на пиърсинг. След като в продължение на две години работи изцяло върху проекта, в момента разработва материали, за да може да наеме шведски лекари и медицински сестри.

Най-голямата железопътна компания в Швеция позволява на клиентите да използват чипове вместо билети. Скоро ще бъдат използвани и при плащане в магазини и ресторанти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе