Мая Манолова: Уврежданията не са леви и десни

„Най-лесният начин да се дискредитира протестът на майките на деца с увреждания е той да бъде партийно оцветен. Политиците се изкушават да го употребят. Но той е като дъгата. Защото уврежданията не са леви и десни”.

Така омбудсманът Мая Манолова коментира намеците за това, че демонстрациите на майките са обвързани с определени политици и формации, предава NOVA.

Манолова бе категорична, че разчита на „интелекта и съвестта на партиите да не се опитват да смачкат протеста, защото хората с увреждания в България са натикани в ъгъла”.

Омбудсманът коментира и изказването на вицепремиера Валери Симеонов, в което той нарече протестиращите „кресливи жени с уж болни деца”. Манолова определи изявлението като „срамно и неморално”. И подчерта, че Симеонов е служител на народа и няма право да обижда началника си.

„Това е най-чистата кауза, с която съм се сблъсквала. И всички трябва да спрат да се гаврят с нещастието на тези жени”, категорична бе Манолова.

Тя изрази надежда, че властимащите ще изпълнят ангажимента си да приемат законите за хората с увреждания и за личната помощ най-късно до средата на декември.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе