Електронни услуги на МВР ще бъдат недостъпни за няколко дни

Временно няма да бъдат достъпни част от електронните услуги, предоставяни от портала на МВР.

От 17.00 ч. на 26 октомври до 08.00 ч. на 29 октомври ще бъде извършена миграция на системния софтуер и хардуер, на които функционира Регистъра на ППС и собствениците им. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

YouTube

От Дирекция „Комуникационни и информационни системи” информират, че част от услугите, предоставяни от портала за електронни административни услуги на МВР, както и за регистрация на договори за продажба на пътни превозни средства от нотариусите, свързани с Националния регистър на превозните средства и техните собственици, временно няма да бъдат достъпни. Причина е изпълнението на дейности по миграция на системния софтуер и хардуер, на които функционира Регистъра на ППС и собствениците им. Миграцията ще бъде осъществена в периода от 17.00 часа на 26 октомври, петък, до 8.00 часа на 29 октомври, понеделник.

Възможно е да възникнат затруднения и в услугите, предоставяни от МВР към застрахователните дружества при сключване на застраховки за МПС.

Предварително поднасяме извинения за евентуалните затруднения, които могат да възникнат в обслужването при регистрация на ППС, с въвеждането в експлоатация на новата среда от 29 октомври 2018 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе