Силен северозападен вятър ни тормози днес

© pixabay.com

Днес значително ще се усили северозападният вятър.

По-късно през деня с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. На места по преминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Значителни валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, за София – около 17°. През нощта от северозапад облачността бързо ще намалява, но с рязкото застудяване в отделни райони на Предбалкана е възможно да прехвърчи сняг. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ Евгения Егова, предаде Агенция „Фокус“.

YouTube

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава. Вечерта от запад ще започне бързо повишение.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Преди обяд ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. След обяд значително ще се усили северозападният вятър. След пладне и вечерта, по преминаването на студения атмосферен фронт, на места ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха и на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали дъжд, над 2000 метра – сняг, но до вечерта с очакваното рязко застудяване сняг ще превали и в ниските планински части. Ще духа бурен, по върховете временно ураганен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 3°, но след пладне рязко ще застудява.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе