Ботевчета четоха „Жабешки истории” на Йордан Радичков

РБ „Проф. Боян Пенев” се включи в националната кампания „Радичкови дни” подета от РБ „Гео Милев“- Монтана по повод 89 години от рождението на световно известният български писател Йордан Радичков.

В тематични витрини във фоайето на културната институция са експонирани книгите на превеждания на 37 езика и два пъти номиниран за Нобеловата награда творец.

YouTube

Учениците от ІV „а” и ІV „б” кл. към СУ „Христо Ботев” с класни ръководители Лидия Ганева и Кателина Георгиева посетиха Библиотеката и научиха много интересни факти за твореца поднесени от Галя Ралева, главен библиотекар.

Сред книгите децата демонстрираха познания за автора и коментираха, че много обичат да четат. Началото на четенето на „Жабешки истории” по Радичков бе поставено от Галя Ралева и Валентина Колева и продължено от децата, които показаха добра четивна техника на непознат текст. И не само това! Слушаха внимателно и споделиха изводи и послания от чутото.

Техният труд и старание бяха възнаградени с подаръци – карти на Европа за класните стаи, както и безплатни читателски карти, които културната институция издава в навечерието на Деня на народните будители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе