Областният управител участва в отворен дебат „Граждански диалог“ за приноса и потенциала на политиката за сближаване на ЕС

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен участва в отворен дебат „Граждански диалог“ за приноса и потенциала на политиката за сближаване на ЕС, организиран от Областния информационен център.

YouTube

Събитието започна с видеоприветствие от българския еврокомисар Мария Габриел, която представи основните принципи на Многогодишната финансова рамка 2021-2027. Г-н Хюсмен също приветства участниците в дискусията, както и нейните организатори, с пожелание страната ни да успее да представи качествени проекти, които да имат и икономически, и социален ефект. Областният управител прогнозира, че с такива проекти, ефективна работа и повишаване с 8% на финансовите средства за страната ни България ще достигне равнището на развитие на старите членки на ЕС далеч преди края на периода 2021-2027.

В дебата участва и заместник-кметът на община Разград Галина Георгиева, както и представители на настоящи и потенциални бенефициенти на евросредства.

По време на дискусията бе представен и напредъкът по изпълнение на европрограмите в Лудогорието. Към този момент в област Разград за периода 2014-2020 г. са финансирани 223 проекта по оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони, общата им стойност е 105 156 312,20 лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе