Младите разградски огнеборци заеха второ място в турнира „Юлиян Манзаров“

За 17-та година град Ловеч бе домакин на есенния турнир на младите огнеборци, който се провежда в памет на Юлиян Манзаров (1985 – 2004 г.)  – ученикът, загинал във водите на р. Лим, спасявайки свои съученици.

 

YouTube

100 младежи на възраст от 12 до 16 години показаха бързина и умения в дните 25-26 октомври. Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили са: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

Инициативата е част от  националния спортен календар и националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката, а правилата за провеждане на турнира са идентични с тези на международните младежки състезания по пожароприложен спорт, утвърдени от Международната асоциация на пожарните и спасителните служби (CTIF).

В оспорвана надпревара учениците от СУ „Цанко Церковски“ – гр. Полски Тръмбеш спечелиха купата “Юлиан Манзаров” с общ резултат от 1045,24 точки. Те демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на  препятствията. На по-малко от 8 точки след победителя /1037,27/останаха учениците от ОУ „Никола Икономов“ – Разград, които за поредна година показаха висок спортен дух и добра физическа подготовка. Бронзовите медали заслужиха децата от СУ „Никола  Вапцаров“ от гр. Хаджидимово.

Младежкото състезание се организира от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Българска федерация за пожароприложен спорт, община Ловеч и Фондация “Ангели от Лим”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе