Загиналият във Варна моряк е заварявал труднодостъпно място в кораба

Член на екипажа на кораба “Българка” загина при ремонт на плавателния съд във Варна.

Инцидентът е станал в неделя сутринта. Пострадал е и още един моряк, който е настанен във Военноморската болница във Варна. Той е с тежки изгаряния. Плавателният съд е бил под малтийски флаг до 19 октомври, когато е излязъл в ремонт.

“При възложени работи по заваряване на труднодостъпно място на кораба са влезли двама души. Имало е и трети човек, който е стоял навън. Възникнало е запалване по неизяснени до момента причини“, заяви окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров пред NOVA.

Той допълни, че още не е направен оглед на местопроизшествието, тъй като това би било твърде опасно за лицата, които биха го извършили. “Извършват се периодични замервания на нивата на газовете в трюма и при първа възможност ще извършим съответния оглед на кораба“, каза още прокурорът.

Той добави, че раненият моряк все още не е разпитан заради здравословното му състояние. По случая е образувано досъдебно производство. През тази година имаше и друг случай на загинал моряк. Плавателният съд отново е бил собственост на Български морски флот.

На борда на кораба “Героите на Севастопол“ един моряк загина в каютата си заради пожар.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе