Русенски производител на коли излиза на борсата

Българската компания Sin Cars, която произвежда състезателни коли, възнамерява да се листне за борсата.

Целта ѝ е по този начин да финансира експанзията си на пазара на електромобили.

YouTube

Производителят на спортни модели иска да набере 20 милиона лева от първично публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ) следващата година. Това разкрива собственикът на Sin Cars Росен Даскалов в интервю в завода на компанията в Русе.

„Целта ни е да продаваме мултифункционален малък градски автомобил, който да се ползва за куриерски доставки, таксиметрови услуги и превози. Европейските градове имат нужда от такъв тип транспорт. Градските центрове скоро ще бъдат затворени за дизелови коли. Китай е далеч, а ние можем да предложим по-добро качество“, казва още Даскалов.

Той планира да предложи около 40% от акциите на специално създадено за целта дружество, което ще има за цел да финансира производството на малките изцяло електрически автомобили.

Sin Cars очаква годишни приходи от продажби за 2018 г. в размер на 2,3 млн. долара. Тя произвежда около 50 специални състезателни автомобила годишно за клиенти в САЩ, Южна Америка и Австралия. Автомобилите ѝ участват в европейското аматьорско състезание GT4.

Компанията е създадена преди пет години. През март тя представи своя електромобил S1 на автосалона в Женева. Началната цена на модела е 40 000 евро.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе