Убиецът от София отвлякъл такси, след което застрелял дъщеря си

26-годишният Викторио Александров, който уби приятелката си и детето си и опита да се самоубие, е заплашил таксиметров шофьор по време на бягството си. Това стана ясно от съвместен брифинг на прокуратурата и СДВР по повод тежкото престъпление.

Градският прокурор Емилия Русинова и шефът на столичните полицаи Ивайло Иванов разказаха пред журналисти хронологията на трагедията. Александров и 23-годишната му приятелка живеели от година и половина заедно, като миналата седмица след скандал той се изнесъл и по-късно подал сигнал срещу нея за упражняване на психически тормоз.

YouTube

Заради опасения от неговите действия, бащата на младата жена спал при нея и детето през почивните дни. Вчера майката на жената не успяла да се свърже с нея и дошла до апартамента. Никой не й отворил и тя влязла с ключар. Там бил намерен трупа на приятелката на Александров, простреляна с два куршума. Детето го нямало.

В 18:30 полицията получила сигнал за тежкото престъпление и веднага започнала операция по издирването на охранителя. Съдействал и бащата на мъжа. От камерите на входа станало ясно, че Викторио Александров е бил в жилището по обед. Съседите не са чули стрелба, подчерта Ивайло Иванов.

В търсенето бил мобилизиран целият ресурс на СДВР, както и на отряда „Кобра” и специализираните полицейски сили. Предупредени били и служителите на граничните пунктове.

Местонахождението на охранителя станало ясно след сигнал на таксиметров шофьор, който към 19 ч. качил мъжа и детето. Първоначално му било казано да кара от „Хаджи Димитър” към „Надежда”, но след това Александров заплашил водача и му казал да се движи към Благоевград. По-късно променил решението си и поискал таксито да отиде до магазин на „Ботевградско шосе”.

В крайна сметка Александров слязъл от колата с дъщеря си в безлюдна местност край Долни Богров. Преди това той споделил с шофьора, че планира да се самоубие, но казал за детето „ще го оставя и Вие ще го предадете на мои приятели”. В крайна сметка обаче бащата останал с малката.

Полицаи със следово куче пристигнали на указаното от таксиметровия шофьор място. Около 23:30 часа се чули два изстрела и униформените веднага тръгнали към изоставена постройка от другата страна на пътя. Там било тежко раненото дете, което по-късно почина от раните си, и охранителят, който е имал само драскотина на главата.

Намерено е оръжието на престъплението – законно притежаван пистолет.

Все още не са ясни мотивите на Викторио Александров, чака се и експертиза на кръвната му проба за алкохол и дрога. От 5 г. е охранител, няма данни да е имал психически проблеми.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе