Семействоубиецът от София е щял да избяга в Турция

Софийският градски съд остави в ареста 26-годишния Викторио Александров, обвинен в убийствата на бившата си приятелка Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол, както и в принуда спрямо таксиметровия шофьор, когото отвлече, предаде Novini.bg
Защитата поиска домашен арест, но това беше отхвърлено от съда. Според съда 26-годишният Александров е с лабилна психика и е опасен за себе си и околните.

Какво точно е накарало 26-годишния Викторио да извърши двойното убийство на Дарина и малката Никол все още е рано да се каже.

YouTube

Днес в съда родителите на Викторио Александров не пожелаха да коментират нищо пред журналистите. Безмълвен остана и самият Викторио. Той се яви пред съдията с превръзка на главата и по джапанки.

Викторио запази пълно мълчание и не отговори на нито един въпрос. Той не каза нито какво го е накарало да убие Дарина Министерска, нито защо е убил дъщеря си, нито дали има нещо да каже на близките им.

Защитник на Викторио е адв. Елисавета Иванова. Тя поиска от съда да му бъде направена комплексна психологическа експертиза, която да установи в какво състояние е бил той, когато е извършвал деянието и дали раната, която има сега му позволява да пребивава в ареста.

Самият Викторио заяви пред съда, че е имал много хубави моменти с Дарина. Той поясни, че не си обяснява това, което се е случило и не е имал психически проблеми.

Съдът отхвърли исканията на адв. Иванова.

Викторио разказа как са преминали последните дни от живота му. По неговите думи той е купувал на детето пюрета, плащал е и всички сметки. От семейното им жилище, според разказа му, се е изнесъл на 25 октомври след скандал, като сам е пожелал да си тръгне и си е оставил дори ключа.

26 и 27 октомври, Александров обясни, че е прекарал без проблем времето с детето си. На 28 октомври е бил дневна смяна и след като е приключил е взел колата си и баща си и е отишъл отново при Дарина. Там е бил и нейният баща. По думите му, той първоначално не е обръщал внимание на това, което са си говорили, но после е казал нещо, с което е засегнал родителя на жената и е започнал спор, в който Викторио е получил заплахи, че повече няма да види детето. Според разказа му, той е спорил с бащата на момичето, защото не са признавали името му за Никол. След скандала си е тръгнал от апартамента. Сутринта на 29 октомври се е чул с Дарина. Разпитал я е за детето, защото е имал спор с нея как тя го гледа. След това двамата са спорили и за някои сметки като за интернет и телевизия. Коментирали са и кучето, което жената е намерила на бензиностанция. Вечерта на 29 октомври той е отишъл да ѝ върне кучето, което гледали неговите родители. Качил се на етажа на апартамента, тя му отворила вратата и му дала обувките му, които му били за кръщенето на детето и му казала, че при нея ще отиде приятел, за да не е сама. В този момент обаче детето го видяло и му се зарадвало, но Дарина му заявила, че трябва да си ходи, че всичко е приключило и ще се виждат единствено след сключено споразумение.

След това Викторио не си спомня нищо, помни само как е тичал с детето по стълбите на блока, после през парка и е държал оръжието си в ръка.

По време на заседанието се разбра, че е намерено писмо, от което става ясно, че Александров е щял да избяга в Турция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе