В петък и събота ще се проведе традиционната научна конференция на Русенски университет Филиал – Разград

На 02 и 03 ноември 2018г. в хотел Cartoon  гр. Разград ще се проведе традиционната двудневна  научна конференция с международно участие на Русенски университет ”Ангел Кънчев” Филиал – Разград  под наслов „Нови индустрии, дигитална икономика,   общество – проекции на бъдещето”. Откриването на конференцията ще бъде в петък от 11.00 часа в конферентната зала в хотела.

Този ежегоден научен форум е организиран съвместно със Съюз на учените в България – клон Разград,  Регионален академичен център на БАН  Разград,  ЕИЦ – Европа Директно – Велико Търново, Дом на науката и техниката Разград и ще се проведе  под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев.

YouTube

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат  представени 2  пленарни и 40 секционни  доклада с актуална научна и производствена тематика от водещи специалисти от страната и чужбина.  Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален Приз на Ректора на РУ”Ангел Кънчев”.

Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от Университети в София, Бургас, Пловдив, Варна, Ямбол, Стара Загора и др. В работата на конференцията ще вземат участие  и учени от чужбина – има представители на научни организации от Румъния, Молдова, Украйна, Македония, Русия и др.   С голяма част от тях преподавателите от Филиала в Разград работят в общи научни проекти. В заседанията на конференцията  ще се включат и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите  и хранителни технологии.

ВИЖ ПРОГРАМАТА ТУК

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе