Започна полагането на напречна шумяща маркировка около Осенец

Служители на сектор „Пътна полиция” и Областно пътно управление  започнаха днес полагането на шумна маркировка М20 на път I-2 в участъка преди село Осенец. Проектната идея е на началника на сектор „Пътна полиция” гл.инсп. Диян Симеонов, а целта – да се обезопаси пътният участък.

YouTube

Път I-2 /Русе-Разград-Шумен-Варна/ е със средно годишен денонощен интензитет 5 308 пътни превозни средства за 2017 година. Проектната скорост на пътя в открит участък е 90 км/ч и 50 км/ч при преминаване през населени места. След извършен анализ на поведението на водачите, критичните точки и съществуващата маркировка, на съвместно заседание с Областно пътно управление, областния управител, кмета на Разград и Комисията по транспорт и устройство на територията е взето решение за изготвяне на мотивирано становище към АПИ за отпускане на финансови средства по изграждане на напречна шумна маркировка.

Такава маркировка ще бъде положена в още два участъка – по Гаров път в района на село Стражец и на Исперихското кръстовище по първокласния път I-2. По време на поставянето й движението ще бъде регулирано от служители на сектор „Пътна полиция”. Целта на дейностите е да се подобри безопасността на движението и да се намалят рисковите фактори, водещи до пътно-транспортни произшествия. Полагането на шумящата маркировка ще приключи до края на седмицата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе