Ердинч Хасанов поздрави участниците в традиционната конференцията на Русенския университет Филиал Разград

Зам.-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов днес /2 ноември/ приветства участниците в 57-мото издание на традиционната двудневна  научна конференция на Русенския университет „Ангел Кънчев“ Филиал Разград. Конференцията на тема „Нови индустрии, дигитална икономика,   общество – проекции на бъдещето” се провежда под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев.

Това, че конференцията е 57-ма поред, говори за изключителна устойчивост на този голям форум, за интереса, който има към него от страна на хора от науката и бизнеса, каза в приветствието си г-н Хасанов. „Конференцията е с международно участие и чуждият опит, който ще бъде споделен през тези два дни, е безценен, регионът ни е такъв, че химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии са водещи отрасли и трябва да се развиват и модернизират, да се следва темпото на развитие на големите държави. Надявам се и вярвам, че всички ще си тръгнат удовлетворени и обогатени след като свърши конференцията, на гостите пожелавам да останат и с красиви спомени от град Разград“, каза още заместник-кметът на Община Разград.

YouTube

Областният управител Гюнай Хюсмен също поздрави всички участници, приветствия имаха и директорът на РУ Филиал Разград проф. д.н. Станка Дамянова и зам.-ректорът по научноизследователската дейност на Русенски университет проф. д-р Диана Антонова.​

Форумът е организиран съвместно със Съюз на учените в България – клон Разград,  Регионален академичен център на БАН  Разград,  ЕИЦ – Европа Директно – Велико Търново, Дом на науката и техниката Разград.

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат  представени 2  пленарни и 40 секционни  доклада с актуална научна и производствена тематика от водещи специалисти от страната и чужбина.  Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален Приз на Ректора на РУ”Ангел Кънчев”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе