Осем деца пострадаха при срутване на огромна пързалка в Лондон

Осем деца пострадаха снощи при инцидент с надуваема пързалка на шоу с фойерверки в южната част на Великобритания, предаде АП, цитирана от Дарик.

Децата са получили тежки травми при срутване на надуваема пързалка в увеселителния парк на град Уокинг, съобщава полицията на графство Съри. „Няколко души са паднали от надуваемата пързалка и са били ранени. Осем деца са били настанени в болница с тежки наранявания“, се посочва в изявление на властите.

Според очевидци в даден момент около 40 души били на надуваемата пързалка, въпреки че атракцията очевидно не е била предназначена за толкова много посетители. В резултат пързалката се е сринала под тежестта на твърде много деца, а тези, които са били на върха, са паднали на земята от около 9 м височина.

Хиляди се събраха, за да гледат Нощта на Гай Фокс в британския град Уокинг, на около 40 км от Лондон. В британските градове всяка година се организира шоу с фойерверки, което отбелязва годишнината от провалилия се опит на Гай Фокс да взриви Парламента на страната през 1605 г., припомня АП.

Полицията квалифицира инцидента като „крупен инцидент“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе