Няколко начина да накарате околните да правят това, което искате

Знаете ли, че има начини да накарате хората да правят, каквото искате, без дори да го осъзнават? Независимо дали искате хората да ви харесват, да се съгласяват с вас или да купуват продуктите ви, можете да използвате тези съвети, посочени от Business Insider.

1. Използвайте опция примамка, за да накарате хората да купуват продукта ви. Ако имате проблем с продажбата на по-скъпия от два продукта, обмислете добавянето на трета опция, чиято единствена функция е да направи така, че „скъпият“ продукт да изглежда по-привлекателен. Третата опция, или примамката, трябва да бъде на същата цена като по-скъпия продукт, но по-неефективен.

YouTube

2. Помагайте на хората с постигането на целите им, за да ги накарате да ви свършат услуга. Дайте на някого нещо, от което има нужда, така че да се чувства задължен да ви върне услугата. Когато ви благодари за помощта, кажете: „Разбира се, това правят партньорите един за друг“.

3. Имитирайте езика на тялото на хората, за да ги накарате да ви харесват. Фино имитирайте начина, по който някой седи или говори, за да го накарате да ви хареса повече. Той или тя вероятно дори няма да разбере, че го/я копирате.

4. Обърквайте хората, за да ги накарате да откликнат на молбата ви. Вместо да казвате на хората, че продавате осем картички за 3 долара, им кажете, че цената е 300 цента за осем картички, „което си е изгодна сделка“. Подобно броене може да обърка много хора и те да приемат цената като изгодна

5. Използвайте съществителни имена вместо глаголи, за да накарате хората да променят поведението си. Използването на съществително име подсилва идентичността ви като член на определена група и подхранва необходимостта на хората да се числят към нещо. Попитайте: „Колко важно за вас е да сте гласоподавател?“ вместо „Колко важно за вас е да гласувате?“.

6. Говорете бързо, за да накарате човека, с когото спорите, да се съгласи с вас. Когато някой не е съгласен с вас, говорете по-бързо, за да има по-малко време да осмисли това, което казвате. Ако човекът се съгласява с вас, говорете по-бавно, за да има повече време да оцени посланието.

Източник: Expert.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе