Роден бизнесмен си направи златен „Мерцедес“

Бизнесмен плати солидна сума да му направят „Мерцедеса“ златен.

Колекционерската му кола има вече нова визия, а цената й е скочила в пъти, след обработката й в старата столица от популярните в цяла България местни спецове на тунинга братята Румен и Георги Бялкови, пише Борба.

Мерцедесът – модел 123 от 1985 г., след неуморен труд вече е покрит със специално златно фолио и вече няма аналог в света. Собственикът му, който се занимава с частен бизнес, планува да го закара в Англия, за да го показва по изложби. Първоначално той платил доста пари на „майстори“ в София, но те буквално съсипали колата. „Вече имахме реализиран проект за позлатяване на „Ламборгини Хуракан“ на един индиец и човекът ни потърси, за да помогнем“, разказва Румен.

Собственикът на Мерцедеса докарал лошо изглеждащото след опита за оптичен тунинг возило в автоцентъра през април тази година. Състоянието й обаче било толкова лошо, че се наложило цялостно пребоядисване, преди да бъде облепена със златно фолио.

„НАД ЗЛАТНОТО ФОЛИО Е ПОСТАВЕН И ВТОРИ ПЛАСТ ПРОЗРАЧНО ЗАЩИТНО ФОЛИО, КОЕТО ПАЗИ ПЪРВОТО”, ОБЯСНЯВА ОЩЕ ТЕХНОЛОГИЯТА Бялков. Материалът е изключително скъп и се реже прецизно с точност до микрон с лазерна технология. „Като видяхме как пристигна колата при нас, се бяхме отчаяли, но накрая визията й бе съвсем друга. Собственикът й е доста взискателен човек и любител на ретро коли и смятам, че остана доволен. В момента той притежава „Мерцедес” без аналог в света“, обобщава Румен Бялков.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе