Областният управител Гюнай Хюсмен бе на информационна визита в Брюксел

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе на двудневна информационна визита в Брюксел на 5 и 6 ноември. Посещението  на  областни управители и заместник областни управители от България бе организирано от Българското представителство на Европейската комисия.

YouTube

По време на визитата си в Брюксел областните управители посетиха Европейската комисия, бяха им представени презентации за институцията и функционирането ѝ, за процеса на взимане на решения в ЕС, както и за различни европейски политики. Областните управители участваха и в дискусии на актуални теми: „Регионално развитие и сближаване“; „Бюджетът на ЕС“; „Обща селскостопанска политика“; Бъдещето на Европа – изборите за Европейски парламент през 2019“ и други.

В Брюксел Областният управител Гюнай Хюсмен организира среща с част от предприемчивите хора от област Разград, които живеят в Белгия. Те заявиха, че за пръв път управник от такъв ранг се среща с тях извън предизборна кампания и споделиха с него проблемите си. По-късно в дискусията взе участие и кметът на община Сен Жос Емир Кър, който през месец юли бе на посещение в Разград. На следващия ден заедно с областните управители на Перник Ирена Соколова и на Търговище Митко Стайков г-н Хюсмен имаше официална среща с депутата от белгийския парламент Вели Юксел и с кмета на Сен Жос Емир Кър. Съвместни инициативи в областта на културата и туризма бяха темата на разговорите между г-н Хюсмен и г-н Кър.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе