Разкриха две наркооранжерии в Шуменско

Разкрити са две наркооранжерии в местността Паметниците край село Хан Крум. Подробности за оперативните и процесуални действия дадоха на брифинг стaрши директорът на ОДМВР-Шумен комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

В хода на полицейска операция по линия на наркотиците на 6 ноември са проверени няколко адреса. В землището на село Троица са проверени пет оранжерии – в две от тях са открити 551 броя растения канабис в различна фаза на растеж. Сушилните са били с размер 60 метра дължина и 6 метра широки. В района е намерен и фургон използван като сушилня. Намереното количество растения и тревиста маса в сушилня са с тегло 27 килограма.

YouTube

На място е установен и задържан мъж с инициали В.В. на 49 години. Мъжът е криминално проявен с четири осъждания. Проверен е и адрес в Шумен, обитаван от мъж с инициали И.И. на 43 години. Открити са 339 боеприпаси без надлежно разрешително.

Имотът с оранжериите е общинска собственост, като И.И. е арендатор с договор до 2050 година. В.В. е пренаел имота. В.В. е привлечен като обвиняем с две обвинения – за държане на наркотици с цел разпространение и за отглеждане и засяване на 551 стръка високо рисково наркотично вещество, предаде „Фокус“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе