Опасности дебнат при преминаване през Хаинбоаз 

Снимка: NOVA TV

Стърчащи, метални шини пукат гуми на прохода на републиката. Заради интензивния трафик през Хаинбоаз фуга на мост по трасето е аварирала. Такова е състоянието на тази фуга, която свързва мост с пътя на прохода Хаинбоаз, край село Вонеща вода. Според полицията – така е от лятото.

„Ужасни шумове се чуват трясъци – на гуми, шаси, ходови части, тук на самия завой. Съединенията са много лоши и от тях стърчат метални железа и хората се оплакват”, казва Георги Николов от село Вонеща вода., предава NOVA. Най-голямата цепнатина достига ширина от 40 сантиметра.

YouTube

По този мост, където е повредената шина, през която преминават тежкотоварни автомобили, могат да се видят части от леки автомобили, тасове, парчета от различни видове гуми.

От областното пътно управление коментират проблема.

 „До този момент, в Областно пътно управление не са постъпвали сигнали или разпореждания от областна дирекция на МВР, конкретно за фугата до Вонеща вода, както и от граждани. Не са констатирани стърчащи метални шини, елементи на диталатационната фуга, както се твърди, че създават непосредствена опасност за възникването на пътно-транспортни произшествия”, заяви Петя Каразахова, директор на Областното пътно управление във Велико Търново.

Причината за отварянето на фугата, според пътната агенция, е несъобразената скорост. В този участък ограничението е 50 км/ч. Често обаче то не се спазвало.

При спазване на ограничението, съществуващата повреда в диталационната фуга, не би довело до възникването на подобни инциденти”, казва още Каразахова.

От АПИ, вече са започнали почистване на Прохода и подготовката му за зимния сезон. Обещават, че в най-скоро време и фугата ще да бъде затворена. А според местните – тази работата не била сложна.

Не е много труден този ремонт. Трябва един самосвал асфалт. Компетентните хора могат…но – безобразно е, наистина”, коментира Георги Николов.

„Надявам се, че до края на тази седмица, максимум до другата – ще бъдат изпълнени”, обещаха от пътното управление.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе