Увеличават заплатите на медицинските сестри с 200 лева

Снимка: Pixabay.com

Заплатите на медицинските сестри ще се увеличат с 200 лв., което прави 900 лв. възнаграждение, а лекарят ще започва работа със стартова заплата от 1100 лева.

Такива параметри са заложени в новия  колективен трудов договор, който  беше подписан днес между Министерството на здравеопазването и синдикатите.

YouTube

В сега действащия договор възнаграждението на медицинските сестри са заложени 700 лева, а за лекар 850 лева, като тази сума е фиксирана с колективния трудов договор още през 2016 година. За тези от тях, които работят в университетските болници се предвижда минималната сума да е 950 лева.

Нека подписването на Колективния трудов договор да послужи за база, която да стимулира хората, работещи в системата на здравеопазването, каза след подписването му здравният министър Кирил Ананиев. а им дава сила и увереност за това, което те дават за лечението на българските граждани. Нека да постигнем консенсус в удовлетвореността както на пациентите за качеството на лечението, което ще получат, така и удовлетвореност от хората, които работят в системата, допълни той.

Той изрази нарежда залегналите в КТД показатели на бъдат постигнати и заяви, че те са добра база за развитие в следващите години.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе