ОУ „ Ив. С. Тургенев“ чества 31 години

С конкурси, културни и спортни прояви ОУ „ Ив. С. Тургенев“ в Разград отбеляза патронния си празник в деня на 200 − годишнината от рождението на световноизвестния руски писател.

Над 70 индивидуални и колективни творци от училища и детски градини в Разградска област се включиха в Регионалния конкурс „ Природата – извор на живот“, посветен на патронния празник на ОУ „ Ив. С. Тургенев“. Днес, на своя празник, училището отличи и награди най–добрите творби, вдъхновени от конкурсното мото „Есенна палитра“ .

YouTube

Дните, посветени на патронния празник, започнаха още в началото на седмицата с тематични часове на класа за живота и творчеството на Тургенев, с презентации, четене на откъси от произведения и посещения на прожекция по творба на руския класик.

Кулминацията на честванията на 9 ноември бе музикално-поетична програма с участие на ученици от цялото училище. На патронния празник на училището се проведе и ученически турнир по шах.

Тази година се навършват 200 години от рождението на великия писател – Иван Сергеевич Тургенев, а едноименното разградско училище, с гордост носи името му вече 31 години.

Днес  ОУ „ Ив. С. Тургенев“  е едно от иновативните училища в България.  В него се учат около 300 ученици на целодневен режим на обучение. Има и подготвителна предучилищна група.

Децата работят по различни проекти. Участват и печелят национални и международни конкурси и състезания.

Скоро в училището отваря врати и единственият закрит плувен басейн в Разградска област.

Клуб ,,Наблюдател“, ОУ „Ив. С. Тургенев“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе