Защо обичаме лелите си

Модерните семейства изграждат все „по-комплексни“ вътрешни връзки. И докато родителите съветват и възпитават малките наследници, бабите ги глезят, то лелите правят всичко това накуп. Тази така ценна жена се превърнала във втора майка, приятел и учител. Ето няколко причини защо лелята е наистина специална!

Има различна гледна точка

YouTube

Лелите не се срамуват да се „изложат“ пред племенниците си, разказвайки някоя злепоставяща ситуация, в която са изпадали. Това прави тяхната гледна точка по-различна от тази на родителите, които пазят авторитета си.

Никога не пропуска събитие

Бъдете сигурни, че любимата ви леля никога няма да пропусне рождения ви ден или завършването. Може да живее в друга страна, да има работа, но винаги ще намери начин да ви се обади и да изпрати подарък.

Може да пази тайна

Имате любовен проблем? Нещо ви притеснява? Леля винаги е там, за да ви изслуша и даде най-адекватния съвет. Тя ще пази вашите малки тайни и няма да „кърши ръце“, когато й споделите нещо „по-така“.

Учи на важни неща

Лелята няма за цел да иззема родителските функции на майката, но винаги ще се опитва да ви научи на нещо полезно по един по-разчупен и забавен начин.

Никога не се сърди

Като цяло лелите реагират далеч по-спокойно от родителите и бабите, когато става дума за лошо поведение. Може да сте я изкарали извън релси, но леля ви никога няма да реагира прибързано или да се разкрещи. Напротив, ще ви обясни с най-спокойния тон на света, че това не е окей.

Обича ви безкрайно

Независимо дали има собствени деца или не, лелята е една на света и за нея вие винаги ще сте като дете.

Източник: IWoman.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе