Колийн Господинова от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” грабна първа награда в конкурса за есе на тема „Ако бях полицай”

Осмокласничка от Езиковата гимназия в Разград се пребори в конкуренция с 39 есета за първото място в конкурса. Инициираната от Районно управление – Разград надпревара на тема „Ако бях полицай” бе посветена на професионалния празник на полицията – 8 ноември. Включиха се възпитаници на общо 7 учебни заведения – 6 от град Разград и едно от град Цар Калоян.

YouTube

Церемонията по награждаването се проведе днес в залата на Общински съвет – Разград. На нея присъстваха областният управител Гюнай Хюсмен, кметът д-р Валентин Василев, директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев, началникът на РУО Ангел Петков, началникът на РУ-Разград главен инспектор Станимир Станев и заместник-кметът Ердинч Хасанов. Областният управител изказа удивлението си, че вижда „полицията в различна светлина, а не като репресивен орган” и пожела конкурсът да се превърне в традиция. Началникът на РУ-Разград Станимир Станев обяви пред присъстващите, че всички представени есета са изключително конкурентни и журито е било затруднено в избора си. „Проявеният интерес към конкурса означава, че в полицията няма да има дефицит на кадри”, добави той.

След като всички участници получиха своите грамоти, в залата бяха отворени пликовете с имената на победителите. Наградата на Регионалния инспекторат получи Елис Рамаданова – единадесетокласничка от Математическата гимназия. Трето място и наградата на РУ-Разград отиде при Христо Маринов, осмокласник от Езиковата гимназия. На второ място се класира Арзу Мехмедова, 11 кл. от ПГО „Станка Николица”, която получи таблет от областния управител. Лаптопът, осигурен от кмета на община Разград, отиде при Колийн Господинова от Езиковата гимназия. Есето на победителката ще бъде публикувано във вестник „Екип 7”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе