Дискусионен форум под патронажа на Областния управител ще се проведе в петък

Дискусионен форум под патронажа на Областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен ще се проведе в петък, 16 ноември, в Разград. „Семейството като ценност. Проблеми и тенденции в съвременното семейство.” е темата на събитието, което се организира по идея и инициатива на д-р Надие Карагьозова.

Във форума ще участват специалисти от образователната сфера – от училища и центрове за подкрепа на личностното развитие, родители, представители на местната власт, на дирекцията и управленията на МВР в областта и други.

YouTube

Сред темите за дискутиране ще е изграждане на тясно и постоянно партньорство между училището и семейството, което да развива и поддържа позитивна конструктивна обратна връзка и да стимулира позитивно родителство с цел преодоляване на етнически, социални и религиозни различия и решаване на проблемите в интерес на детето. Ще се обсъждат още формите, под които може да се привлича родителя в училищното пространство.

Първият модул от дискусиония форум включва изказвания на специалните гости: архиерейският наместник отец Георги и районният мюфтия Мехмед Аля.

Във втория модул ще се дискутират проблемите на съвременното семейство и как това се отразява на съществената му функция-възпитателната. Ще се споделят добри практики и ще се маркират проблемните зони.

Дискусионният форум „Семейството като ценност. Проблеми и тенденции в съвременното семейство.” Започва в 14,00 ч. на 16 ноември в залата на 11 етаж в Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе