Бижутата на Мария Антоанета отиват на търг

Накитите й не са показвани публично повече от 200 години.

Бижутата на кралица Мария Антоанета отиват на търг, съобщава Би Би Си. Аукционът се смята за един от най-важните в историята на търговете. Накитите на кралицата не са показвани публично от 200 години и включват перлени и диамантени огърлици,  обици и колиета. Търгът ще се проведе в Женева, Швейцария в сряда.

Едно от най-скъпите бижута, участващи в аукциона, е огърлица, направена от естествени перли и диаманти. Тя  е оценена на 2 милиона долара.

Друга огърлица с три реда диаманти и перли се очаква да достигне сумата между 200 000 и 300 000 долара и е в комплект с обици с перли и диаманти. Пръстен с част от нейната коса ще струва между 8 000 и 10 000 долара.

Съкровищата са били тайно изнесени от Париж през 1971 г. докато крал Луи XVI, неговата кралица и техните деца са се подготвяли да избягат по време на френската революция. Мария Антоанета е австрийска принцеса преди да се омъжи за френския крал Луи XVI. Нейният екстравагантен начин на живот я превръща в една от най-мразените фигури в годините на Френската революция. Тя е обезглавена през 1793 година на 37 години.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе