Сутеньори канят момичета за филмови продукции, превръщат ги в проститутки

Oпасна схема за трафик на жени в Бургас – сутеньори подмамват млади жени да участват във филмови продукции и ги превръщат в проститутки в чужбина, съобщава Нова Телевизия. Справка на властите показва, че случаите на подмамени от обяви млади жени са зачестили. Момичетата, които попадат в схемите, са привлечени от обещанията за добро заплащане и кариера.

Атрактивни обяви в интернет пространството, търсещи статисти за чуждестранни филмови продукции, са новата примамка сред младежите в Бургас. Така трафикантите на хора имат по-лесен достъп до младите жени.

YouTube

„Изпращат им самолетен билет за Англия и така те са въвлечени в схема за сексуална експлоатация. В момента, в който слязат от самолета, те губят контрол над живота си. При съпротива им се оказва насилие, за да бъдат пречупени по-лесно“, каза секретарят на местната Комисия за борба с трафика на хора Росица Янева.

Близки на едно от изчезналите момичета подали сигнал. Само с намесата на полицията, младата жена е измъкната от схемата. Разследването продължава, а тя се възстановява след преживяното. От комисията обясняват, че жертва на подобни измами най-често стават момичета от семейства, в които е нарушена комуникацията.

Само през 2017 г. по данни на Районната прокуратура жертвите на трафик с цел сексуална експлоатация в Бургас са 25. Изпадналите в беда могат да подават сигналите си в местната комисия или в националната. Телефонната линия срещу трафика на хора е: 0800 20 100

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе