Мъжът е убит във влака край Вакарел заради забележка

Снимка: novini.bg

Забележка е вероятната причина за днешното убийство на 50-годишен мъж във влака на гара Вакарел. Задържани са заподозрените мъж и жена от Ихтиман.

Рано тази сутрин работещите на гара Вакарел виждат човек, който слиза от влака Пловдив – София и пада на перона. В същото време двама души от пътниците се опитват да избягат от мястото.

YouTube

Забелязах да лежи един човек на перона и около него имаше струпали се хора – началник-влака и останалите, включително и полицията. Нямам представа, когато, така чух случайно от другите хора минаващи пътници, че при слизането на влака е наръган и някакъв човек е избягал, разказa Найден Георгиев, собственик на заведение в района, цитиран от БНР.

Минути по-късно полицаите задържат мъж и жена от Ихтиман. И двамата са криминално проявени.

Лицата – евентуално извършители на деянието са задържани. Две са лицата – мъж и жена. Мъжът на 38 г. криминално проявен. Жена на 47 г. криминално проявена, каза старши комисар Николай Спасов – директор на Областната дирекция на МВР София.

Все още се изясняват причините за убийството на най-вероятно става дума за забележка, отправена от убития мъж към двамата задържани. Намерен е и ножът, с който е извършено престъплението.

50-годишният намушкан мъж е получил кръвоизлив и е починал в 8:33 часа в линейката, на метри от болница „Света Анна“ в София, съобщи говорителят на „Спешна помощ“ Катя Сунгарска. Сигналът е бил получен в 8:07 часа, а медиците са пристигнали на място в 8:23 часа. Въпреки че преодолели разстоянието от Вакарелдо София само за 10 минути, усилията им се оказали напразни.

Международният бърз влак № 494 от Истанбул през Пловдив за София престоява на гара Вакарел от 08:01 ч. В композицията се извършват оглед и следствени действия, което не позволява влакът да продължи своето пътуване. Създадена е своевременна организация за обезпечаване на пътуването за всички 120 пътници като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак. Бързият влак № 1620 от Пловдив за София е потеглил от гара Вакарел в 09:12 ч.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе