Какво не трябва да консумираме, ако сме болни

Кафе

Знаем колко ободряваща е сутрешната доза кофеин, но не и когато сте настинали. Всъщност, има сериозен риск именно кофеинът да влоши състоянието ви, оставяйки ви дехидратирани. Освен това, той може да стимулира мускулите в храносмилателния тракт и да предизвика разстройство.

YouTube

Портокалов сок

Опитвате се да си набавите витамин С? Не и с фреш от портокал! Високата киселинност на портокалите може да възпали гърлото ви, дори да не сте имали проблем до този момент.

Сладки изделия

Любимите на всички ни шоколадови десерти забавят оздравяването значително. Причината за това е, че рафинираната захар може временно да потисне способността на белите кръвни телца да се борят с бактериите. Няколко часа след похапване на бисквитки, бонбони или нещо подобно, имунната ви система е по-слаба. В резултат на това е по-малко ефикасна в борбата с микробите.

Алкохол

Подобно на кафето, алкохолът също действа дехидратиращо. И тъй като организмът ви вероятно вече е бил обезводнен в някаква степен, съдържанието на алкохол в кръвта ще се повиши по-бързо, съответно и ще се почувствате замаяни по-бързо.

Мляко

Може да сте чули, че трябва да избягвате млечните продукти, когато сте болни, защото ви карат да произвеждате повече секрети. Така че, ако страдате от хрема или влажна кашлица, най-добре забравете за млечните продукти известно време.

Източник: iwoman.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе