Кой пази живота ни при пътуване във влак?

Убийството във влака на гара Вакарел постави темата за сигурността в обществения жп транспорт.

В петък по линията Истанбул – Пловдив – София 50-годишен мъж беше ранен смъртоносно след скандал с други пътници заради забележка. Бяха задържани  двама души – брат и сестра от Ихтиман.

YouTube

„След инцидента разговаряхме с колегите, които са били във влака. В първия вагон е пътувал служител на жандармерията, който е оказал съдействие. Обадили са се на 112. Пристигнала е полиция и Бърза помощ ”, разказа в ефира на „Събуди се” началникът на отдел „Превозна дейност” Анатоли Атанасов. Той допълни, че досега е имало само един  подобен случай и такива деяния са рядкост.

„На 5 ноември имаме сходна ситуация. В бързия влак София-Бургас пътник е намушкан, но не е бил сериозно пострадал. Води се разследване”,  каза още Атанасов. Според него хората трябва да са спокойно за своята сигурност по време на пътуване.

„Имаме споразумение с жандармерията. Всяка година при влизането в сила на нов график за движение на влаковете регионалната ни структура ни подава влаковете, които са проблемни. И във всеки, един такъв, има патрулна двойка на жандармерията”, заяви началникът. Той поясни, че опасни железници са тези, които се движат в сутрешните и късните вечерни часове на денонощието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе