Какъв си според деня на раждане

Интересното е, че дните от седмицата всъщност са кръстени на планети или други звезди в елинистичната астрология.

Въз основа на това дните от седмицата са разпределени така:

Човекът, роден в понеделник е справедлив;

Човекът, роден във вторник е изпълнен с благодат;

Човекът, роден в сряда е изпълнен с жал;

Човекът, роден в четвъртък е далечно отвеян;

Човекът, роден в петък обича и дава;

Човекът, роден в събота работи здраво, за да има всичко, което иска;

Човекът, роден в събота има всичко и всеки без проблем;

Човекът, роден в неделя е добър и благ.

Но това съвсем не е всичко.

И така:

Понеделник

Понеделник се управлява от Луната, която според астрологията е дом на майчинството, вкоренено в отдадеността на доброта и семейство. В този смисъл хората, родени в понеделник, са майчински настроени, чувствителни, адаптивни и любезни. Вярвайте в това, което желаете.

Вторник

В гръцката и римската митология, Марс (или Арес) е богът на войната, и така хората, родени във вторник, идват с огнена бойна душа. Тези хора са смели, нетърпеливи, енергични, активни и успяват да имат всичко, което пожелаят, но за това понякога жертват душата си.

Сряда

Меркурий е богът на финансите, пътуването и комуникацията. Така, че хората, които са родени в сряда са много комуникативни. Те също са многопластови и малко нехайни, макар и да са най-добрите в това, което правят – чист късмет и случайност е. А освен всичко те са и малко меланхолични.

Четвъртък

Този ден е подвластен на скандинавския бог Тор, който можете да си спомните от поредицата Отмъстителите на Марвел. За съжаление хората, родени в четвъртък, не приличат автоматично на Крис Хемсуърт, но поемат много от личността на Тор (или Юпитер, по римски). Тор / Юпитер е оптимист, гениален и като цяло забавен Бог, който е наоколо, което означава, че хората, родени в този ден са душата на компанията и купона.

Петък

Петък се управлява от Венера, планетата на любовта, баланса, красотата, романтиката, елегантността и удоволствието. Хората, родени в този ден са супер общителни, артистични и обсебени от красота и любов, макар че може да бъдат и големи нарциси.

Събота

Хората, родени в първия почивен ден са белязани от любезното съдействие на Сатурн – Бога на богатство, свобода и земеделие (боговете са имали много задължения в римско време). Все пак това далеч не гарантира, че хората, пръкнали се в този ден ще са безумно богати, но каквото и да поискат ще го имат. И въпреки това са доста скромни, мъдри, практични и строги. За съжаление са и малко скучни.

Неделя

Според астрологията хората, родени в неделя, са щастливци. Тяхната управляваща звезда е Слънцето, което обикновено означава, че те ще бъдат ярки, креативни, смели и силни. Неделите някъде се считат за началото на седмицата, което предполага, че родените в този ден ще бъдат естествени лидери.

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе