Кои храни никога не трябва да съхранявате във фризер

Има някои храни, които изобщо не мога да бъдат слагани и съхранявани във фризер по различни причини. Първо защото вашата безопасност може да бъде изложена на риск. Второ те никога няма да имат същите вкусови качества и трето могат да вмиришат ужасно камерата на хладилника ви.

Ето и кои са храните, които никога, при никакви обстоятелства, не трябва да съхранявате във фризера си:

YouTube

1. Яйца с черупките

Сложени във фризера, тези яйца стават потенциална бомба с часовников механизъм или минимум храна, която може да ви донесе хранително заболяване. Минусовите температури карат водното съдържание на яйцето да се разшири и потенциално това може да счупи черупката и то да изтече. В другия случай, в него могат да проникнат лоши бактерии. Освен това веднъж свареното и замразено яйце има вкус на гума. Кремовете и сосовете на яйчна основа също не се държат във фризер.

2. Свежи плодове и зеленчуци

Всички продукти, богати на вода, трябва да стоят далеч от вашия фризер, ако имате намерение да ги размразявате един ден и да ги консумирате. Това важи за динята, ябълките, целината, листните зеленчуци, картофите и краставиците. Когато се размразят, те се превръщат в тъжно, грозно и безвкусно бледо свое подобие.

3. Пресни билки и подправки.

За билките важи същото – веднага след като ги извадите от фризера, те ще се превърнат в една грозна каша, която вероятно ще е тъмно-кафява на цвят.

4. Мляко и меки сирена

Сиренето рикота, заквасената сметана, крема сиренето и киселото и прясното мляко страдат от един и същ проблем – пресичат се и стават кисели на вкус. Затова е много по-разумно да ги консумирате пресни от хладилника, а не да ги замразявате.

5. Вече размразени меса и морски дарове

Веднъж размразеното месо, както и морските дарове, не трябва да бъдат връщани обратно във фризера. Причината е, че вече сте дали време на бактериите да проникнат в тях и да се размножат, а това ви излага на риск от хранително заболяване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе