Мики Маус става на 90 г.

Анимационният герой се появява на екрана през далечната 1928 г.

Легендарната мишка на „Дисни” Мики Маус става на 90 години. Анимационният герой се появява на екрана през далечната 1928 г., а наскоро получи своята звезда на Алеята на славата в Лос Анжелис.

YouTube

Освен любимец на децата, Мики Маус се е превърнал в бранд за милиарди. По света на негово име има много тематични паркове. Образът му е по дрехи, стоки за дома и дори храна.

Седем редки стари плаката на Мики Маус ще намерят купувачи за хиляди долари на търг, който съвпада с 90-годишнината от първото появяване на анимационния герой, предава Ройтерс. Седемте лота датират от 30-те и 40-те години на миналия век и бяха предложени на търг в Лондон на възпомченателна изложба, организирана от „Дисни“.

Наддаванията в интернет се организират от аукционната къща „Сотбис“ и ще продължат до 26 ноември. Очаква се общата сума, за която плакатите ще намерят купувач, да надхвърли 165 хиляди долара.

Лотовете са изключително редки и идват от Англия, Франция и Белгия, като два от плакатите са единствените оцелели екземпляри.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе