Бензинът поевтинява

За пореден ден цената на бензин А95 върви надолу и тенденцията е да продължава така, показват данните на специализираната платформа fuelo.net. В началото на днешния ден средната цена на най-разпространения вид бензин е вече 2,12 лева на литър.

Това означава среден спад от 24 стотинки от началото на месеца! „Ножицата” обаче остава доста широко отворена – най-ниската регистрирана цена е 1,97 лева на литър, а най-високата – 2,41 лева на литър.

YouTube

Що се отнася до средните цени на различните вериги, там има малко по-голямо свиване – от 1,99 лева на литър (Зара Бензин А95Н) до 2,31 лева на литър (Go Petroleum A95). Най-популярните вериги продават под средната цена – и „Лукойл”, и „Петрол”, и Shell, и „Газпром”, и EKO са на средна цена от 2,11 лева на литър. Остава обаче положението с различните цени на бензиностанциите от една верига. Поевтиняване най-сетне има и при дизела, но то не е толкова значимо.

Средната цена е вече 2,34 лева на литър, което е 7 стотинки по-евтино от началото на месеца. Регистрираната най-ниска цена е 2,10 лева на литър, а най-високата е 2,49 лева на литър. Средните цени на бензиностанциите са по-близки – Марешки продава най-евтино, на 2,19 лева на литър средно, а най-скъпо е при OMV – 2,39 лева на литър.

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе